Бившият противник на Виталий Кличко – Мануел Чар изрази желание да се изправи в боксов мач срещу Шанън Бригс, който от месеци тормози световният шампион в тежка категория Владимир Кличко.

Германският боксьор отправи покана към американеца да излязат в елиминационен мач, победителят от който ще може да се бие с 38-годишния украинец.

„Шанън Бригс си мисли, че само с приказки ще може да си уреди двубой за титлата, но ако наистина иска да застане между въжетата срещу Владимир, трябва да си го заслужи, като победи други опоненти“, коментира Чар.

„Призовавам Бригс да приеме моето предизвикателство за елиминационен мач, а победителят ще може действително да си заслужи двубой срещу Владимир“, допълни още той.

Интересното е, че и Бригс, и Чар са се боксирали с по-големият от братята Кличко. През октомври 2010 година американецът беше победен по точки от Виталий, тогава носител на шампионския пояс на Световния боксов съвет, а през септември 2012 години боят между настоящия политик и Мануел Чар беше спрян в четвъртия рунд заради тежка аркада, която германецът получи.