Световната рекордьорка на 100 м с препятствия Кендра Харисън ще претърпи операция на счупен пръст. Очаква се 24-годишната американка да се върне на пистата най-късно след един месец, информира bgathletic.com.

Харисън получи фрактурата на средния пръст на лявата си ръка при удар на препятствие по време на загрявката за състезанието от Диамантената лига в Доха. Въпреки болката тя участва в надпреварата и победи с 12,59 секудни.

Очаква се по време на операцията, която ще бъде извършена в четвъртък, лекарите да поставят пирон в счупения пръст, което ще позволи на атлетката по-бързо завръщане към тренировки и състезания. Следващият важен в старт в програмата на Кендра Харисън е националният шампионат на САЩ в Сакраменто (22-25 юни), който ще бъде квалификация за световното първенство в Лондон (4-13 август).

На 22 юли 2016 година по време на старт в английската столица Харисън счупи световния рекорд на 100 м с препятствия – 12,20 сек. Предишният върхов резултат в дисциплината беше притежание на Йорданка Донкова в продължение на 28 години. Любопитното е, че американката подобри рекорда на легендарната българка само няколко дни, след като не успя да попадне в отбора на САЩ за Олимпийските игри в Рио де Жанейро.