Отборът на Хърватия триумфира на Световното първенство по улов на шаран, което се проведе на езерото Пиетрафитта в Италия.

Хърватските състезатели показаха постоянство и страхотно майсторство и закономерно се поздравиха със златните медали. Втори останаха представителите на Франция, а трети тези на Белгия. Отборът на България се представи достойно и зае престижното 14-то място.

Родните риболовци не изтеглиха добър жребий и попаднаха в сектори, в които още от самото начало риболовът не вървеше. Но благодарение на добрата си техническа подготовка и качествените захранки, с които разполагаха, българите все пак успяха да уловят 7 риби с общо тегло 30.750 кг.

„Дойдохме с много добра подготовка и го показахме. Доволен съм от момчетата, демонстрираха страхотен риболов. Бяхме изключително затруднени от жребия, но се представихме отлично. От отборите, които бяха около нас, ние се справихме най-добре. Ако бяхме попаднали в други сектори, щяхме да се класираме още по-напред“, сподели капитанът на българския отбор Дончо Петров, който е и председател на секция „Шаран“ към Българската федерация по риболовни спортове (БФРС).

Световното първенство е последното състезание за годината в календара на секция „Шаран“ към БФРС.

Още следващата седмица Дончо Петров започва подготовката за новия сезон. Председателят на секцията планира да направи някои промени в правилника, които да подобрят организацията на първенството и да го направят още по-атрактивно.