Млади наши борци ще дебютират на първите спортни игри на Югоизточна Европа за младежи и девойки. Домакин на форума от 14 до 21 октомври е Солун (Гърция), съобщават от Българската федерация по борба.

В класическия стил старши треньорът Валентин Крумов ще разчита за призово класиране на петима състезатели: Николай Иванов (54), Атанас Цананеев (58), Жоро Желязков (69), Любомир Димитров (85), и Хюсеин Хюсеин (100). В свободния стил наставникът Валентин Ангелов също е избрал 5-има борци: Мирослав Киров (50 кг), Хасан Абилов (58), Гьокхан Мустафов (69), Петър Загоров (76) и Куман Стойков (100).

На форума в Солун страната ни ще бъде представена още в турнирите по баскетбол, волейбол и стрелба с лък. Средствата за участието на отборите, както и екипировката е осигурена от ДАМС.

В игрите ще се включат млади състезатели от още 11 страни - Албания, Босна и Херцеговина, Хърватска, Гърция, Македония, Молдова, Черна гора, Румъния, Сърбия, Словения и Турция. По време на игрите председателят на ДАМС Весела Лечева и нейният заместник Иван Леков ще вземат в срещата на министрите от Югоизточна Европа.