Наш борец ще спори за бронза на световното в свободната борба за кадети в Снина, Словакия. В кат. до 54 кг на свободния стил Микяй Наим ще има за съперник иранеца Рахматабади по-късно днес. 

Нашият национал записа три победи в категорията си - над арменеца Ховханисян с 4:2, победи с технически туш Нурмамбет (Киргизстан), а след това срази и азера Махал Норвузов с 15:9. На полуфиналите обаче силите не му стигнаха и той падна от украинеца Андри Яценко с 2:7. 

Другите наши представители днес приключиха участието си. В кат. до 46 кг Митко Стойков започна с победи над Матей Вячаслав (Израел) с 10:0 и Турдубаев (Киргизстан) с 6:4, но след тоза загуби от грузинеца Ванишивили с 2:4. 

При 63-килограмовите Веселин Петров също стартира с победи - над украинеца Киссе с 8:0 и Моизидис (Гърция) с 4:0, но след това бе спрян от индиеца Ясбир с 1:6. Съперникът му загуби при следващото си излизане на тепиха и надеждите ни за репешажи угаснаха.

В кат. до 76 кг Дельо Михалев падна от грузинеца Симония с 5:12, а Адил Челеби (100) не успя да се справи, също на старта, с унгареца Доменик Лаш - 1:11.