Бившият лекар на американския национален отбор по гимнастика Лари Насар получи допълнителни 125 години затвор, след като съдът в Мичиган го призна за виновен за сексуално посегателство. Това е третата присъда за 54-годишния лекар, който получи още 235 години заради детска порнография и по други обвинения.

Насар трябва да излежи поне 40 години от последната си присъда, за да може да подаде молба за освобождаване.

Лари Насар изслуша стотици от своите жертви и беше почти нападнат от мъж, чиито три дъщери също признаха, че Насар се е възползвал от тях.

Името на мъжа е Ранди Маргрейвс, който беше спрян от полицейските сили, преди да успее да стигне до Насар в самия съд. Той каза, че иска само минута насаме с "този демон".

"Нашето общество не трябва да бъде без закони. Знам това. Загубих контрол над себе си, но по-късно ми го възвърнаха в килията", каза той. Повече от 260 жени свидетелстваха срещу Насар, като някои от случаите стигаха до 90-те години на миналия век. Голяма част от дамите настояха да направят това публично по време на 7-дневното изслушване в Ингъм Каунти, а сред тях бяха олимпийските състезателки от Лондон 2012 Али Райсман, Джордин Уийбър и Маккайла Мароуни.