Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Дейвид Хей не пощади Владимир Кличко, като определи украинеца като скучен.

Хей говори след мача на Бърмейн Стивърн, който победи американеца Крис Ареола в боя за вакантната титла световен шампион в тежка категория във версията на Световния боксов съвет (WBC). Той коментира боя като атрактивен и не пропусна да захапе Кличко по този повод.

„Братя Кличко са скучни. Дори не мисля, че ги показват по американската телевизия. Е ги показват по телевизията в Англия. Ти си световният шампион и не си интересен. Скай Спортс не ги излъчват. Никоя телевизия не ги показва, защото не са интересни. Това е тъжно, когато имаш толкова доминиращ световен шампион като Владимир Кличко“, коментира Хей.

„Той е много добър боксьор, но никой няма интерес към него, защото е скучен. Мачовете му са предсказуеми. Той си избира противници, с които резултатът е ясен. Гледах последният мач на Кличко 10 минути и изключих телевизора“, каза още Дейвид Хей.

Нарекоха Кличко скучен за гледане

източник: Gulliver/GettyImages, архив

Миналата седмица стана ясно, че Владимир Кличко трябва да се изправи срещу Кубрат Пулев в следващата защита на титлата си. Това постанови Международната боксова федерация (IBF) на украинския световен шампион в тежка категория. В момента щабовете на боксьорите преговарят и се очаква скоро да се обяви датата и мястото на боя. /БГНЕС