Напредват ремонтите в многофункционалната спортна зала "Спартак" в Плевен, съобщи кметът Георг Спартански. Монтиран е почти напълно окаченият таван в залата за акробатика и гимнастика, където имаше паднала мазилка, предстоят довършителни дейности, поясни Спартански. Ремонтиран е и покривът.

Предстои изпълнението и на проекта за обновяване на отоплителната, климатичната и вентилационната инсталации в залите по волейбол и акробатика, който е финансиран със средства от Министерството на младежта и спорта.

Кметът посочи, че при подходящи атмосферни условия ще стартират и дейностите по изграждане на комбинирана спортна площадка за волейбол и баскетбол в квартал "Мара Денчева".

БТА припомня, че общинската управа в Плевен ще търси европейско финансиране за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в спортна зала "Спартак" и в зала "Балканстрой". Планира се средства да бъдат привлечени по процедура "Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и спорт" на Механизма за възстановяване. Двете предложения за финансиране бяха внесени на сесия на Общинския съвет на Плевен миналия месец от кмета Георг Спартански и получиха пълна подкрепа при гласуване в залата.

Автор: Елена Кюркчиева/БТА