Огромен скандал съпътства пресконференцията на Владимир Кличко преди мача му с австралиеца Алекс Лепай в Оберхаузен в събота.

По време на срещата с медиите, в залата в хотела в Дюселдорф нахлу друг боксьор – Шанън Бригс, който искаше да влезе в саморазправа с украинеца.

Бившият световен шампион Бригс влезе непозволено в залата и отиде директно пред Кличко, разкъса фланелката си и я хвърли в лицето на световния шампион с думите: „Дай ми мач за световната титла, страхливецо! Осмели се най-сетне да се изправиш срещу най-добрия в света!“,

Кличко запази хладнокръвие, а екипът му предотврати стигането до ръкопашни схватки. По-ядосан от случилото се изглеждаше съперникът на Кличко в съботния мач Лепай, който опита да се разправи с наперения Бригс.

Американецът всъщност вече има горчив опит от среща с Кличко. През 2010-а година в Хамбург Бригс се изправи срещу брата на Владимир – Виталий и отнесе голям бой, заради който заслужено загуби по точки. Той дори бе закаран в болница със съмнения за мозъчен кръвоизлив. Сега обаче Бригс отново е на линия и иска реванш от по-малкия брат Кличко.

Наперен боксьор нахлу на пресконференцията на Кличко, иска мач с шампиона

източник: Gulliver/Getty Images

Относно евентуална среща с него, Владимир сподели: „Нека изчакаме, това са бъдещи неща. Този тип трябва първо да се научи да се държи прилично. Моят фокус е върху мача в събота.“