Наказаният за две години заради употреба на допинг колоездач Алберто Контадор няма намерение да се отказва от професионалния спорт, това заяви брат му Франсиско, който е и негов мениджър пред испанските медии.

"Алберто е наясно със себе си и със сигурност няма да напусне колоезденето, заяви Франсиско Контадор в интервю за Радио Кадена Копе. "Ние започваме здрава работа, той ще тренира по специална програма. Идеята е Алберто да бъде във върхова форма във важните моменти от сезона и да не се усети липсата на състезания".

Както е известно, вчера Алберто Контадор- трикратен победител в Обиколката на Франция, научи наказанието си, а то е две години лишаване от състезателни права заради положителен тест през 2010-а година.

Отделно от това КАС обяви вчера, че му се отнема титлата от Тур дьо Франс през 2010-а година, както и тази от Джиро д'Италия през 2011-а и от други състезания в този период. Наказанието вади испанския колоездач от Олимпийските игри в Лондон, където той планираше да се състезава.