Американският бейзболист Мат Харви беше уличен в  наркотрафик. 33-годишният спортист редовно се е занимавал с различни сделки, свързани с наркотици, но сега излязоха доказателства, че пръст в смъртта на съотборник. 
 
През 2019-та година Тайлър Скагс е намерен мъртъв в хотелска стая в Тексас. Аутопсията показва, че той е починал от свръхдоза, след като е взел няколко различни хапчета с неясен произход. Оказва се, че хапчетата са му били продадени от спортния директор на отбора Eрик Кай. Той е осъден на 20 години затвор за убийство по непредпазливост. Мат Харви също е взимал редовно наркотици от Кай, като дори е извършвал сделки от негово име. Харви призна, че понякога дори е снабдявал с опиати Скагс.
 
"Не мога да върна времето назад. Тогава имах друго мнение. Исках да помогна на Скагс да забрави проблемите си по-лесно. Не съм очаквал, че ще се стигне до фатален край", каза бейзболистът.
 
Харви е наказан да не играе 60 мача от американската Мейджър лийг в бейзбола. Още не е ясно дали ще му бъде повдигнато друго обвинение от граждански съд. Засега наказанието остава само в сферата на спорта, но разследването продължава.