Столичният клуб „Сторм Райдърс” член на Българската Федерация по футбол на маса, ще са домакини на най-големия турнир по джаги в България - „Ники – Адамс” Мастърс серии, посветен на един от създателите на професионалния футбол на маса у нас – „Николай Николов – Адамса”.

На 23 – 25 ноември ще се проведе турнирът, който е част от календара на Международната Федерация по футбол на маса с ранг – Мастърс.

Очакват се над 70 състезатели от българските клубове и от  различни страни – Румъния, Сърбия, Гърция, Белгия, Австрия, Германия, Англия, Америка и др.

Най-добрите български състезатели ще имат честта да се състезават срещу едни от най-добрите играчи по джаги в световен мащаб – Тони Спредман (USA), Робърт Ата (GBR), Джулиано Бентиволио (BEL), Паскал Пютс (GER), Стивън Лайл (GBR), Ричард Марш (GBR), Екатерина Сарбулеску (ROU), Благовеста Герова (BGR) и др.  

Надпреварата през трите дни ще се проведе в спортен бар “BSD”2 на бул. Евлоги и Христо Георгиеви №1. За тези, които искат да наблюдават играта на джаги на професионално ниво и да покрепят българските състезатели, са добре дошли през трите дни при свободен вход за зрителите.

За по-големите любители на играта има дисциплини за аматьори и професионалисти, в които могат да вземат участие.

За повече информация за турнира може да видите тук.