След като пропусна Летните олимпийски игри в Пекин заради тежка автомобилна катастрофа и операция, най-добрата ни състезателка по уиндсърф и ветроходство в олимпийския клас RS:X Пепа Мавродиева отново гледа към Олимпиадата. „Имам план Рио!”, сподели тя специално за Гонг и продължи: „Действаме по него. Преди това обаче има още много други точки, през които трябва да минем. Сега не гледаме толкова напред, а към по-малките цели, които имаме. Самите шансове на самата Олимпиада в Рио са много големи за българския отбор независимо дали при мъжете или при жените! Въпросът е да стигнем до Рио! Важното е да вземем квотата. Стискаме зъби и се борим!”.

Най-добрата ни сърфистка Пепа Мавродиева отново преследва олимпийската си мечта

източник: Снимки: Gong.bg, Инес Павлова

Припомняме, че през месец април 2008 година Пепа катастрофира тежка в Италия като инцидентът и последвалата операция я извади от Игрите в Пекин. Пред 2011-та година Мавродиева пък записа исторически за България класирания на Световното първенство за олимпийските класове в Пърт (Австралия) в клас RS:X и на Европейските първенства по ветроходство в същия клас. Поморийката и Ирина Константинова-Бонтемп са двете най-добри състезателки на страната ни в този спорт.

Именно Летните олимпийски игри са голямата цел в спортната кариера на Пепа Мавродиева, която след като излиза от кома в болницата „Сан Рафаеле” в Милано след катастрофата, пита лекаря „Ще участвам ли на Олимпиада?”.

„Последните години си промених много начина на подготовка, на трениране, на мислене! Постигнах много благодарение на тренировки и състезания, благодарение на националния треньор Явор и Йоан Колев преди две години. Сега имам голямата помощ от Николай Медаров и неговоя клуб, в който съм. Аз каквото мога давам, ще давам дори и да не мога! Много неща са се променили и се надявам за напред да се променят за добро”, разказа още Пепа, която вече се състезава за клуб "Свети Николай".

В момента Мавродиева е на 47-мо място в световната ранглиста, една позиция по-назад от най-доброто си постижение. „Преди месец и половина бях във Франция на една Световна купа. На нея според мен се представих много добре, въпреки че бях без никаква подготовка. В момента до колкото мога се готвя за Европейското първенство във Франция в края на този месец. Нямам много време за тренировки. Готвя се до колкото мога. За тази година Евро`2013 е състезанието за мен! Трябва да се класирам максимално най-добре”.

Най-добрата ни сърфистка Пепа Мавродиева отново преследва олимпийската си мечта

източник: Снимки: Gong.bg, Инес Павлова

В първото си интервю от доста месеци, дори години насам най-добрата ни състезателка разкри, че дори когато я бият, тя се чувства добре. Сравнително леката ни сърфистка взе отново участие на ветроходната регата Kaliakria Cup като бе част от екипажа на сочената за фаворит и доста бърза яхта Evil woman. По тези теми Пепа Мавродието ни каза: „Не се говори и шуми за мен защото и ние много не натискаме за това. Време е обаче нещата да се променят! Нашият спорт ми дава голям кеф и удоволствие да гледам хората и предимно децата как викат за мен! Искам да си призная и че когато ме бият ми е кеф защото научавам много нови неща. Използвам тактиката и техниката, с която са ме били, аз да ги бия в бъдеще. Удоволствието е много голямо, а за адреналинът да не говорим! Kaliakria Cup е единствената регата, която ме събира с българските ветроходци! Събира ни и за гонките през деня, и за шоуто вечерта. Лодката ни Evil woman си е много добра, а бях на нея и защото съм от клуба на Николай Медаров. Предимно залагам на сърфа, а яхтите са да ме сплотят с българите”.