Най-бързият мъж на планетата Юсейн Болт започна да празнува победата си на олимпийския турнир по лека атлетика още на 50-я метър в спринта на 100 метра. Това заяви самият той след края на надпреварата в Пекин.

„Аз съм наистина щастлив. Когато видях, че на 50-ия метър водя, бях доволен и започнах да празнувам. Казах си: Аз ще победя! Чувствах, че имам световния рекорд в краката си, но аз бях дошъл тук, за да победя и го направих”, сподели ямайският спринтьор, който направи на пух и прах съперниците си.

„Когато правех почетната обиколка, не знаех, че съм подобрил световния рекорд. Сега трябва да се концентрирам върху следващите си две бягания - 200 метра и щафета 4 по 100 метра. Подготвен съм да направя дубъл (на 100 и на 200 метра) и ще се опитам да го направя”, добави Болт.

Асафа Пауъл, който остана пети, сподели: „Чувствах се добре тази вечер, но краката не ме слушаха, както аз исках. Лично аз съм разочарован. Болт действително тази вечер бе недосегаем. Той е зрелищен. Той е най-големият спринтьор за всички времена”.