С общо 36 участници от всички 12 затвора в страната се проведе в София Републиканският турнир по стрелба за служители в системата на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" /ГДИН/.

За втора поредна година ГДИН и Министерството на правосъдието организират спортното мероприятие, като амбицията е то да се превърне в традиционно.

Заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов награди победителите в турнира и заяви, че с подобни инициативи, които насърчават спортните дейности, се полагат усилия да се ограничават отрицателните последици от въздействието на работната среда.

Първо място сред мъжете спечели Стилян Сивов от затвора в Стара Загора, а при жените най-точна се оказа Галина Калчева от Варненския затвор.

В отборното класиране и тази година победиха служителите на затвора в Пазарджик, следвани от колегите си от Варна и Бургас.

Първият по рода си подобен турнир по стрелба носи името на Янко Янев - главен надзирател от Софийския затвор, който загуби своя живот, изпълнявайки служебните си задължения./БТА