Номер 2 в света Рафаел Надал (Испания) се класира за четвъртфиналите при дебюта си на Олимпийски игри в Пекин. Надал, който от идния понеделник ще оглави световната ранглиста, се наложи над Игор Андреев (Русия) с 6:4, 6:2 за 95 минути.

Шампионът от „Ролан Гарос” и „Уимбълдън” направи решаващ пробив в седмия гейм на първия сет, а след това поведе с 4:0, преди да си осигури крайния успех. Андреев не показа най-добрата си игра и допусна 43 непредизвикани грешки.

За място на полуфиналите Надал ще срещне Юрген Мелцер (Австрия), който се справи за малко повече от час с Йен-Хсун Лу (Тайван) с 6:2, 6:4, след като направи ранни пробиви и в двата сета. Номер 3 в света Новак Джокович (Сърбия) също достигна до четвъртфиналите след успех над 13-ия поставен Михаил Южний (Русия) със 7:6(3), 6:3. Първият сет беше напълно равностоен и се стигна до тайбрек, който Джокович спечели със 7:3 точки. Във втората част сърбинът доминираше и с пробиви в третия и в деветия гейм той реши всичко в своя полза за общо 96 минути. Южний направи 53 непредизвикани грешки в двубоя.

Бронзовият медалист от игрите в Атина'2004 Фернандо Гонсалес също се класира за четвъртфиналите след лесен успех над Оливие Рошю (Белгия) с 6:0, 6:3. 12-ият в схемата южноамериканец спечели първите седем гейма в мача и затвори мача само за 57 минути. При жените

На Ли донесе радост на домакините, след като обърна Кая Канепи (Естония) с 4:6, 6:2, 6:0 и се класира за четвъртфиналите. Ли загуби първия сет, но до края на мача даде само два гейма на съперничката си, за да триумфира за 1:47 час.

Деветата в схемата Вера Звонарьова (Русия) се нуждаеше от 2:06 часа, за да се справи със съпротивата на Франческа Скиавоне (Италия) със 7:6(4), 6:4. За място на полуфиналите Звонарьова ще играе срещу Зибиле Бамер (Австрия), която отстрани Луси Шафаржова (Чехия) със 7:5, 6:4.