Днес, 23-ти май, на стадиона на Национална спортна академия (НСА) в София се проведе шестото издание на лекоатлетическия турнир „Тереза Маринова и приятели”.

Спортният празник беше организиран под патронажа на кмета на Столична община – г-жа Йорданка Фандъкова, и в партньорство с Българска федерация по лека атлетика, Министерство на младежта и спорта и НСА.

В тазгодишния турнир „Тереза Маринова и приятели” участваха над 600 момичета и момчета от цялата страна на възраст от 6 до 12 години. За втора поредна година имаше и международно участие, след като в състезанията се включиха и деца от Румъния.

Разделени на четири групи, участниците в турнира се състезаваха в дисциплините: бягане 40 м с препятствия, 60 м, 40 м, скок дължина, скок дължина от място и хвърляне на топка от място. Малките атлети демонстрираха много добра форма и дадоха най-доброто от себе си, а действията им бяха аплодирани от многобройна публика, която стана свидетел на оспорвана надпревара и вълнуващ спортен спектакъл. Свое шоу пред присъстващите изнесе и атрактивен мажоретен състав. Организаторите раздадоха общо 24 комплекта медали, а най-добрите при момичетата и момчетата във всяка възрастова група бяха наградени и с индивидуални отличия.