България ще бъде в центъра на вниманието на международната борба през следващата седмица, когато приема Световното първенство за юноши и девойки в Арена Армеец в София. Над 600 състезатели от 58 страни пристигат в България за шампионата, на който публиката ще може да види някои от бъдещите големи звезди на световната борба.

Първенството се открива официално във вторник, 13-и август от 18 часа, а първите схватки са на 14-и. България участва с пълни отбори, а входът за шампионата е свободен за всички зрители.

В София пристига и президентът на ФИЛА Ненад Лалович, който ще остане три дни и ще даде пресконференция за медиите, а в страната ни ще видим и представители на промоутърската компания, която ще презентира борбата в Буенос Айрес.

„Подготовката върви добре. Организацията не е лесна. Правим всичко за борбата и то не само за българската, но и за световната. Искаме да запазим борбата в олимпийското движение, да имаме медалисти. Всички за мен са потенциални медалисти, но много зависи от всички състезатели. Трябва да се раздават 100% и малко отгоре, иначе медал не могат да вземат. Винаги съм го казвал - просто трябва да са мобилизирани и това, което могат да го покажат на тепиха”, сподели генералният секретар на българската федерация по борба Валентин Савов.