Близо 60 български състезатели ще представят страната ни на Световната купа по скокове на батут и акробатична пътека, както и на международния турнир за всички възрасти "Купа София". Надпреварите ще се проведат в петък и събота в столичния Зимен дворец на спорта.

Организаторите на събитието споделиха, че конкуренцията ще е изключително голяма, но добро представяне се очаква от Ясен Иванов, Пламен Сухов-Александър Петков (синхрон), които ще участват на олимпийската дисциплина – голям батут. Тримата се подготвят по програма, която е насочена за Игрите през 2012 година в Лондон, а целите им за този сезон за насочени към Световното първенство през ноември.

Президентът на федерацията по батут Стоян Димитров сподели, че участие в надпреварата ще вземат представители от 24 държави. Той напомни, че догодина страната ни ще е домакин и на Европейско първенство в този спорт.

Старши треньорът на националния отбор Димитър Минчев заяви, че тримата ни най-добри състезатели са се подготвяли на три лагера у нас: „Ясен Иванов е едва 17-годишен, а вече ще се състезава при мъжете. Но разчитаме на добро представяне от тримата. Медали очакваме от по-малките, тъй като имаме много талантливи състезатели. Целите и подготовката обаче са насочени за месец ноември – когато ще се проведе Световно първенство.”