Вторият младежки олимпийски фестивал се открива официално на 4-ти юни в Албена. На церемонията ще видим Стефка Костадинова и Весела Лечева, а над 500 момичета и момчета от цяла България вече са потвърдили участие.

И тази година надпреварата ще е в 7 вида спорт - лека атлетика, футбол, баскетбол, борба, плажна борба, плажен волейбол, плуване и тенис на маса.

„Хубаво е, че водещи национали от младежките ни отбори ще премерят сили на фестивала в Албена. Сред тях са бъдещите спортни звезди на България. Смятам, че тази година организацията ще е още по-добра, участниците са повече, но това е само плюс за надпреварата.”-сподели за Гонг спортно-технически директор на Фестивала Анатоли Илиев.

Организаторът издаде още, че медалите тази година са още по-красиви с модерен дизайн. Закриването на олимпийския Фестивал ще е с дискотека, като преди веселбата ще бъдат раздадени отличията на заслужилите.

Повече от положителен е фактът, че бе спазена традицията и обещанието на БОК за тази инициатива. Дано олимпийският Фестивал и занапред бъде ежегоден, състезанията са нужни за изграждането и откриването на родни таланти. Колкото повече подобни спортни празници, толкова по-добре за нашите деца!