Над 50 специалисти от спортната сфера участваха в заключителната конференция на проекта "Предприемачество и стартиране на бизнес обучение, базирано на спорт – SBES“. 

Изминалата събота те обсъдиха пресечните точки и зони между спортните практики и предприемаческите знания на младите хора.

Бадминтон клуб Левски-Люлин събра в бизнес зала Европа в София гостите за финала на начинанието. Чрез представяне на резултатите пред участници, които изразиха силна подкрепа за проектната идея и ролята на спорта за образованието и възпитанието на младежите, беше постигнато обединение на треньорите около модела "по-добра предприемаческа готовност чрез спорт". 

Проектът е реализиран съвместно с партньор от Италия – A.S.D. Sport Promotion, Болцано, реализиран с финансовата подкрепа на ЕС, програма Еразъм+, ключова дейност „Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики“, Сектор „Младеж“ (2018-2-BG01-KA 205-048100) беше високо оценен от спортните професионалисти. 

По време на дискусиите, преминали в непринудена и приятелска атмосфера, реализаторите на проекта бяха насърчени да продължат работата си в тази посока и да работят за достигане на разработения подход до още повече клубове и треньори както в България, така и в Италия.

"В нашия спорт – бадминтон -  имаме създадени отлични партньорства с италиански клубове и това беше прекрасна възможност в името на ценностите на спорта да надхвърлим сътрудничеството си извън самия спорт", сподели председателят на бадминтон клуб Левски-Люлин.

"Във всички мои състезатели съм виждал как успешно може да се трансформира енергията на спорта в лична инициатива, стига малко да се помогне на младия човек да проумее тази енергия в себе си“, добави той.