Над 250 двойки от страната и чужбина ще участват на държавното първенство първи ранг и на международния турнир по спортни танци, които ще се проведат от 2-и до 5-и юли в курорта "Албена". Състезания са част от спортния календар на БФСТ и WDSF.

На държавното първенство ще бъдат излъчени шампионите на страната, които ще защитават престижа на България на световни и европейски първенства и купи. Надпреварата ще бъде за всички възрастови групи и категории.

Веднага след приключване на първенството в "Албена" БФСТ ще отбележи своя 20-годишен юбилей. На специална церемония носителите на Купа България и победителите в ранглистата за изминалата 2014 година ще получат своите награди.

Международният турнир WDSF INTERNATIONAL OPEN ALBENA 2015 за пореден път ще събере двойки от цял свят. В продължение на два дни състезатели от различни държави ще премерят сили на танцовия подиум в спортната зала на кк. "Албена" и ще бъдат оценявани от международна съдийска комисия. До момента заявка за участие са подали над 250 танцови двойки от страната и чужбина, а призьорите в отделните групи ще бъдат наградени с купи, медали, грамоти и предметни награди. Успоредно с държавното първенство ще се проведат и семинари за треньори и съдии./БТА