Над 20 отбора за три дни се записаха за участие в петия юбилеен турнир по пейнтбол за купата на „Еврофутбол”. Това е близо 1/3 от необходимите 64 отбора, които ще се борят за трофея на 31.05.2009 г. от 10.00 часа на спортен комплекс „Академика” в град София.

Желаещите да участват в турнира „атакуваха” сайта на „Еврофутбол” още в ранните зори на първия ден на записването – 16.05.2009 г. Някои от тях се възползваха от възможността да дадат имена на отборите си, които са емблематично свързани с характера на играта пейнтбол: „Енерджи”, „Калните шпиони”, „Red Wolves”, „Bad Boys Team” и др. Отборът на „Гръмогущерите” спази традицията и ще се състезават за поредна година в надпреварата. Неговите опоненти ще трябва да се преборят с ентусиазма и уменията, които „гущерите” са усвоили при предишните си участия.

Почитателите на атрактивния спорт, които искат да се включат в турнира за Купата на „Еврофутбол” трябва да побързат и да се запишат най-късно до 28.05.2009 г. Свободните места намаляват с всеки изминал ден, а отборите, които ще се борят за голямата награда, вече са запълнили една трета от стартовата листа.

Напомняме, че ще бъдат изиграни общо 64 двубоя. Отборите ще бъдат разделени на две групи от по 32, като най-добрите от всяка група ще спорят за трофея. Победител в отделните сблъсъци е този тим, който успее първи да превземе противниковия флаг или има най-много, „живи” участници. Класиралите се на почетната стълбичка ще получат медали и предметни награди, осигурени от българския букмейкър. Отборът, заел първо място, ще си тръгне с Купата на „Еврофутбол”. Всички, които желаят да покажат своите умения на точни стрелци, ще се състезават безплатно – таксата и топчетата за тях са осигурени от букмейкърската къща.

Записването за участие се извършва на официалния сайт на „Еврофутбол” – www.eurofootball.bg, а подадените заявки подлежат на потвърждение от страна на съорганизаторите от „Пейнтбол – България”.

“Еврофутбол” и „Пейнтбол България” от 2005 година провеждат ежегодно състезания за любителите на атрактивния спорт. Петият юбилеен турнир за Купата на българският букмейкър следва традицията и печели вниманието на публиката с атрактивна игра и заслужени награди.