Повече от 16 000 човека се включиха в четвъртото поредно издание на Деня на маратонката - социално-отговорна кампания, организирана от Бенефит Системс България, която се бори със заседналия начин на живот. През 2022 г. инициативата си постави и цел да подкрепи деца и младежи в риск като им предостави повече възможности за спорт и движение. За всеки спортуващ с карта MultiSport в Деня на маратонката организаторите даряват по 1 лев на Фондация „Сийдър“ и Сдружение SOS Детски селища България.

Тази година инициативата обедини сили с работодателите в България, за да насърчи работещите хора да водят здравословен начин на живот, като и да подкрепи деца и младежи в риск. 16102 човека са използвали своята карта MultiSport на 25 март. Те са се включили в 80+ спортни и двигателни активности, а техните маратонки са събрали 16102 лв., които ще бъдат дарени на Фондация „Сийдър“ и Сдружение SOS Детски селища България. Средствата ще бъдат използвани за изграждане на спортни съоръжения и настилка, закупуване на спортни дрехи, уреди и аксесоари за деца и младежи в риск, както и за организиране на спортен лагер с грижа за физическото и психическо здраве на младежи с интелектуални увреждания.

“Щастливи сме, че сме част от тази кампания, която предлага допълнителен стимул да изберем здравословния начин на живот. Вярваме, че грижата за себе си е много важна, за да можеш да се грижиш и за други. Благодарим на екипа на MultiSport и на всички избрали да спортуват в Деня на маратонката, че споделиха с нас отговорността за хората в неравностойно положение и дадоха добър старт на нашите инициативи за здраве през 2022.“, каза Ива Хаджийска, директор фондонабиране и комуникации във фондация „Сийдър“. 

"Признателни сме на Бенефит Системс България ООД, че ни подадоха ръка в каузата за изграждането на пълноценен живот за деца, лишени от родителска грижа или в риск от раздяла. Психичното здраве на децата и младежите е ключово за тяхното израстване като възрастни и зрели личности. Физическата активност е неделима част от процеса на подобряване и поддържане на емоционална устойчивост, ментално развитие и пълноценно ежедневие. Благодарим на целия екип на MultiSport и на техните клиенти за подкрепата!"- Валерия Георгиева, Национален изпълнителен директор

Тази година кампанията се организира в партньорство с Decathlon, Фондация „Сийдър“, Сдружение SOS Детски селища България и подкастът „Свръхчовекът с Георги Ненов“.

Повече за Бенефит Системс България

Бенефит Системс България ООД стартира дейност на българския пазар през 2015 г. Компанията дава възможност на корпоративните си клиенти да предоставят карти MultiSport на своите служители като част от пакета им с мотивационни придобивки. С картата могат да се посещават обекти за спорт и релакс, които са част от партньорската мрежа на организацията. Чрез картата работодателите имат още един инструмент за мотивация на служителите, спортните центрове могат да привлекат нови клиенти, а притежателите имат възможност да избират между голямо количество занимания в удобно за тях време. Следвайки амбицията си да мотивира хората да спортуват, от 2019 г. насам Бенефит Системс България организира кампанията “Ден на маратонката” и участва като партньор в две поредни издания на инициативата „Европейска седмица на спорта“ #BeActive, която се организира от Министерството на младежта и спорта.