Над 150 елитни триатлонисти от България и чужбина идват за международния турнир "Купа Пловдив - ТриЕкстрийм", съобщиха организаторите.

Състезанието стартира утре (5 август), на северната страна на Гребната база в града и ще се проведе за осма година.

Освен най-добрите български триатлонисти, на старта се очаква утре да застанат и състезатели от Турция, Гърция, Сърбия, Македония, Унгария, Русия и Бразилия.

"Очертава се силно състезание. Турнирът е открит за участие, така че в него могат да участват освен състезатели, но и всички граждани и гости на града в различните дистанции на състезанието. За най-изявените са предвидени много предметни награди и томбола", обясни главният треньор на "Три Екстрийм" Даниела Камбурова-Александрова, главен организатор на надпреварата.

Тя добави, че всички участници в стартове "Елит" ще получат индивидуален комплект със състезателен номер, рекламна фланелка на турнира, плувка, времеизмерване, медал и грамота за участие, както и специални награди.

"Купа Пловдив - ТриЕкстрийм" ще се проведе в четири старта за пет възрастови групи, като при по-големите над 18 години състезанието ще бъде на олимпийската дистанция 1500 метра плуване, 40 километра колоездене и 10 километра бягане.

Регистрацията на участниците в първия старт от дистанции 1500 метра /40 км колоездене, 10 км бягане и 5 км плуване/ е от 8 до 9 часа утре - в деня на състезанието, уточниха организаторите.

Регистрацията на участниците в следващите стартове ще бъде от 9.30 до 10,30 часа също в деня на състезанието, допълниха организаторите.

В 9:00 часа е откриването на състезанието и стартът за "Купа Пловдив - ТриЕкстрийм", а в 14:00 часа е масовият старт.