Митко Ценов (Атлет – Мездра) и Маринела Нинева (Локомотив – Дряново) взеха националните титли по кроскънтри при мъжете и жените в Сунгурларе на 27 октомври.

Ценов премина дистанцията от 10 000 м за 31:21, а само треньорът му Йоло Николов успя да задържи темпото му и финишира втори за 31:32. Бронзовото отличие бе за Стоян Владков (Дунав – Русе), който завърши за 32:08.

Медалистите и Димчо Мицов (Рилски атлет – Самоков) бягаха заедно в първите три километра. Първи групата изпусна Мицов, а след половината разстояние и Владков не можа да издържи на темпото на атлетите от Мездра.

При жените дистанцията бе 8000 м, а Маринела Нинева (Локомотив – Дряново) и Радосвета Симеонова (Добруджа 99 – Добрич) доминираха над другите състезателки. Нинева постепенно се откъсна от Симеонова и спечели поредната си национална титла за годината с 29:11. Симеонова е втора с 30:17. Трета на почетната стълбичка бе Кристина Иванова (Младост 2012 – Благоевград) – 31:16.

Над 170 състезатели от всички възрасти участваха в националния шампионат по кроскънтри, койти за първи пътр се проведе в Сунгурларе.

На 26 октомври в града се откри и изложда за историята на спорта в община Сунгурларе, като един от най-успешните местни спортисти е Шабан Мустафа – многократен шампион на България в бяганията на дълги разстояния, който бе основен организатор на националния шампионат чрез клуб „Шампион“ – Сунгурларе и БФЛА.