На 25-26 април в Тампере, Финландия се проведоха последните за сезон 2015 Световна купа за жени и Challenge cup за девойки по Естетическа групова гимнастика.

Националните ни отбори се класираха трети както при девойките, така и при жените след отборите на Русия и Финландия. В първия състезателен ден, девойките бяха на 0,2 точки разлика от вторите с много добро изиграване. 

На финалите обаче възпитаничките на Теа Граматикова и Джулия Тодорова  не успяха да стопят малката разлика, тъй като направиха грешки и останаха с бронзови отличия.

Жените ни бяха четвърти след първия квалификационен ден, а трети пред тях беше отборът "Мадонна" от Русия. На финалите момичетата на Гинка Георгиева и Преслава Вулова играха без грешка и заслужено се качиха трети на почетната стълбичка.

На 5-6 юни предстои Световно първенство по Естетическа групова гимнастика за девойки и жени, което ще се проведе на Фарьорските острови. И двата ни отбора имат шанс за още по-добро класиране при добро изиграване на композициите и в двата състезателни дни.