Варненският плувен комплекс „Приморски” отвори врати за демонстрация по скокове във вода на състезателите от националния отбор на Русия (мъже, жени, юноши и девойки).

Представителният тим се готви в морската столица от 1-и октомври и ще продължи тренировките си до петък. Във Варна на практика е руският елит по скокове във вода. Тук са Дмитрий Саутин - двукратен олимпийски и световен шампион, който е и 12-кратен европейски шампион, Глеб Галперин, който е с бронз от Олимпиадата в Пекин. Сред състезателките личат имената на Надежда Бажина, Юлия Култунова и Ирина Калинина.

Най-сериозен интерес предизвика с появата си Дмитрий Саутин, който в интервю за медиите сподели: „Вече 29 години практикувам този спорт. Догодина ми предстои юбилей. Ще видим как ще съм със здравето. Вече съм на 36 и от месец на месец е все по-тежко. Ако продължавам да бъда все така здрав, ще скачам поне още един сезон.”

Междувременно стана ясно, че руснаците предвиждат в програмата си да гостуват отново във Варна. Те ще проведат генерална подготовка през юни за предстоящото догодина Световно първенство в Шанхай.