Женският национален отбор на България по хандбал завърши първия си подготвителен лагер за предстоящите световни квалификации със загуба с 25:30 (11:15)  от елитния румънски ЧСМ Слатина в контролна среща в "Арена Бяла".
 
Лидия Ковачева беше съхранена и не взе участие мача заради болки в аддуктора и това се отрази върху представянето на тима. След равностойни първи 15 минути на срещата румънките взеха аванс от 4-5 гола, който поддържаха до края.
 
Състезателката на черногорския Будучност - Мари Томова, реализира 8 гола във вратата на Слатина, 5 пъти се разписа крилото на норвежкия Ларвик - Полина Генчева, а 4 попадения добави състезаващата се за френския елитен Тулуза - Лора Сарандева.
 
Това беше третата проверка за националките по време на първия подготвителен лагер. В предходните две те надиграха Етър 64 с 41:27 и шампиона Бяла с 42:27.
 
Вторият лагер-сбор на състава ще се проведе непосредствено преди двубоите с Италия от първата фаза на квалификациите в зона Европа за следващото Световно първенство. На 26 октомври момичетата ще се съберат отново в Габрово и ще тренират в зала „Орловец“ до края на месеца. След това отборът ще отпътува към Варна, където на 2 ноември е първият мач с "Адзурите". Реваншът е на 6 ноември в Киети