Българският национален отбор за мъже по хокей на трева ще вземе участие във Втора група на Европейското първенство в Братислава. Надпреварата ще се проведе между 25 и 31 юли, като освен България и домакините от Словакия, участие ще вземат Финландия, Гърция, Литва, Сърбия, Словакия и Гибралтар.

От Българската федерация по хокей на трева с гордост, заявиха, че 2009-а е най-успешната година в 18-годишната история на този спорт у нас.

Юношите и девойките ни заеха челни места в своите турнири и по този начин преминават в по-горната дивизия Б. Това ни нарежда на 13-то място в ранглистата на Европа.

„Нашият успех не е късмет, а плод на усилени тренировки”, заяви националния треньор на „трикольорите” Симеон Илиев.

От проведената контрола в сряда, Илиев смята, че националния отбор ще се представи добре на предстоящото първенство. Според специалиста, в групата ни фаворит е отборът на Гибралтар. Неговите състезатели обаче са силно мотивирани и амбицирани да победят.

На въпрос, какво очаква от новото правителство, ръководството сподели надеждите си за обновяване на базата и отделяне на повече средства и внимание на подрастващите. „Те са бъдещето не само на нашия спорт, но и на спорта у нас като цяло”.