На 22 юни (понеделник) от 14:00 часа в зала Joy Station, Студентски град – София започва рекордното издание на 87-ия турнир по боулинг "Фантастико Оупън". Любителите и състезателите на тази игра могат да бъдат щастливи, че след близо четири месечното прекъсване поради извънредната обстановка, сега събитията се подновяват и отново най-добрите ще премерят сили помежду си. 

Турнирът запазва наградния си фонд от 5000 лева и се очаква над 100 човека да се включат в надпреварата. По традиция от понеделник до петък от 14:00 и от 18:00 часа са квалификационните серии, в съботния ден са последните квалификации и десперадо (последен шанс). В неделя от 10:00 часа стартират финалните игри в групите за определяне на новите шампиони от 87-то издание.

"Дойде времето в което и нашия спорт се завръща в състезателна обстановка. Всички хигиенни препоръки ще бъдат спазени и ние като организатори сме взели необходимите мерки. Очаквам много силно представяне от всички, защото дългото време извън залата вероятно ги е нахъсало за игра и това ще стане факт още в понеделник, когато започваме. Заявките за участие пристигат постоянно и разпределяме сериите, но със сигурност ще продължим със записването и по време на квалификациите, защото очакваме и състезатели от чужбина. Целият ни екип е готов за предстоящия 87-и турнир и каня всеки, който има желание и възможност да се включи и да играе във „Фантастико Оупън",  сподели Теодора Дончева – главен организатор. 

И този път събитията от състезателните писти ще могат да се следят в реално време на платформата bowlzone.eu, а желаещите да наблюдават на живо турнира могат да присъстват в Joy Station, Студентски град безплатно във всички дни на шампионата. 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.