На 19 май, четвъртък, в 11,00 ч. министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков ще присъства на демонстрация по плуване на деца от спортен клуб „Боляри 2009” на плувния басейн на великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий” в старопрестолния град. Той ще връчи договора на СК ”Боляри 2009” за спечелен проект по програмата „Научи се да плуваш” на Министерството на физическото възпитание и спорта.

В 11,30 ч., министър Нейков ще бъде в Двореца на културата и спорта „Васил Левски” във Велико Търново, където ще присъства на волейболна надпревара с участието на 60 деца. Проявата се организира от ВК „Царевец -19” по спечелен проект по програмата „Спорт в свободното време” на МФВС. Спортният министър ще връчи грамота на клуба за активното му участие в Националната кампания „Аз обичам спорта” на МФВС.

Двете спортни инициативи се организират в рамките на тази кампания, която тече през май – обявен за «Месец на българския спорт».

По-късно утре в 14,00 ч. министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков ще присъства на открит турнир по баскетбол за деца, организиран от БК «Светкавица» в спортна зала «Дечко Стефанов» в Търговище. Турнирът е включен в календара на Националната кампания «Аз обичам спорта» на МФВС. В спортната надпревара ще участват отбори от Шумен, Преслав и 2 тима на домакините.

Веднага след това в същата зала спортният министър ще награди победителите от състезанията по народна топка и футбол за деца, организирани от Спешъл Олимпикс – България. В турнирите ще участват деца от помощните училища и ресурсните центрове в Шумен, Търговище, Разград и с. Осенец, община Русе.