От името на състезателите от националния отбор по вдигане на тежести, Българската федерация по вдигане на тежести изразява благодарност към  министъра на младежта и спорта доц. Димитър Илиев за изплатените навреме премии от Европейското първенство за мъже и жени в Ереван (15-23 април 2023).

Този беше един от първите ангажименти, които доц. Илиев и екипът му решиха в полза на българския спорт.

Така състезатели и треньори вече ще могат да работят по-спокойно и да се подготвят за следващите квалификации за Олимпиадата в Париж 2024.

Също так, БФВТ има уверение от Министерството на младежта и спорта, че в най-скоро време ще бъде възстановена нормалната работа на федерацията. Заради сериозни проблеми през последните години БФВТ все още няма подписан договор с ведомството и новото ръководство полага неимоверни усилия да възстанови дейността си. 

От днес до 10 юли в Кишинев, Молдова, се провежда Европейското първенство за кадети, на което България ще бъде представлявана от 21 младежи и девойки. Тяхното заминаване стана възможно благодарение на ММС, което ще покрие всички разходи на клубовете. 

В петък стана ясно, че с лични средства са изплатени дългове на старото ръководството на БФВТ към МСС и НАП на обща стойност 19 000 лева. Те бяха пречка спортното министерство все още да не е отпуснало средства към федерацията.

Очаква се до две седмици БФВТ да получи цялото финансиране от ММС, за да могат да бъдат изплатени заплатите на всички състезатели, треньори  и служители, както и задълженията към всички подизпълнители.