Българският национален отбор по ръгби 7 вече е в Будапеща , където в събота и неделя предстоят мачовете от втория турнир от дивизия „Трофи“ на унгарска земя.

Водените от играещия старши треньор Ивайло Иванов ръгбисти ще срещнат в груповата фаза съперниците от Ирландия, Израел и Швеция.

Двубоите с тях ще бъдат в събота и неделя, като българския тим пристигна за въпросните мачове от Загреб, където взе участие в първия турнир от програмата на олимпийската дисциплина Ръгби 7 - „Men's 7s Trophy 2022“ на Ръгби Европа. Към отбора се присъединяват опитните Смилко Дебренлиев и Петър Николов, които ще бъдат на разположение за предстоящите мачове в Унгария.

“ Момчетата са здрави и готови за очертаващите се битки. Целта ни е без промяна, да потърсим място в първите осем отбора в крайното класиране след груповата фаза . Достигнахме дотук с много работа и себераздаване и сега ни предстоят също много важни мачове, в които трябва да се представим достойно . Играем срещу силни отбори , но тимът ни е мотивиран за това си участие и ще търсим пълна реализация на възможностите си. С включването на Смилко Дебренлиев и Петър Николов ставаме още по -компактен тим” ,каза Павел Велков – главен мениджър на националния отбор по Ръгби 7.

Независимо от резултатите срещу Ирландия, Израел и Швеция в групата, нашите национали ще продължат със срещите си от турнира в Будапеща, като съперниците ще станат ясни веднага след изиграването на двубоите от другите групи.