Българският национален отбор по ръгби 15 ще се събере на лагер в края на седмицата преди двубоя с Финландия, който е в събота от 15.00 на официалния терен на НСА в София. Срещата е за Европейската купа на Нациите, а България е в една група с отборите на Босна и Херцеговина, Норвегия, Финландия и Турция. До момента тима ни има 1 победа и 4 загуби, но все още има шансове за продължаване в следваща фаза, имайки предвид, че му предстоят още 3 мача до края на кампанията. Съперникът от Финландия е добре познат на нашите ръгбисти защото през миналия квалификационен цикъл имат две победи над тях.

„ В тази група единствено не сме играли с Финландия до момента, но съм оптимист за крайния резултат. Повикали сме наши състезатели, които играят в чужбина и всички ще дойдат , за да облекат националната фланелка. Нямаме право на повече грешки и задължително трябва да спечелим мача с Финландия. Надявам се , че всички добре са си направили изводите за драматичната загуба от Норвегия в началото на месеца. Най-добрите играчи от вътрешното първенство също са с повиквателни за срещата . Работим всички в екип, за да върнем нашия спорт на водещо място в Европа и това е целта на хората от федерацията. Осигурили сме всичко необходимо за лагер-сбора и подготовката на момчетата в София, а за гостите вече е направена и организация по посрещане, настаняване и престоя им у нас”, сподели президентът на БФРъгби Атанас Зафиров.

В Париж през декември на заседанието на Европейската федерация ще стане ясно дали ще получим домакинство на Европейско първенство през 2016 година, като кандидатстваме за шампионатите по ръгби 7 за мъже и жени или по ръгби 15 за младежи. Градът домакин ще бъде Бургас.