Българският национален отбор по ръгби загуби със 17:35 на Кипър в последната си среща от "Конференция 1 Юг" на Европейското първенство. Това бе първо поражение за нашия тим, но то се оказа решаващо за крайното класиране в групата. Израел завърши на първо място и се изкачи а във второто ниво - "Европа Трофи".
 
Кипърците нямаха шансове да се класират напред, като днешната им победа на практика класира състава на Израел, който има една загуба, както и България. Съперниците обаче взеха бонус-точка заради офанзивната си игра и резултатните победи. В класирането следва кипърския отбор на 3-а позиция с 6 точки, пред Малта и Словения.
 
Българските ръгбисти се бориха до последната секунда, но с по-тежка и структурирана схватка, домакините се възползваха от преднината си от първата част, за да се поздравят с крайната победа. България не успя да спре домакините в 30-градусовата жега в Никозия, но се бори здраво и до самия край се опитваше да промени хода на мача.
 
Състав на България: Денис Иванов, Георги Филипов, Людовик Трайков, Иван Филипов, Димитър Георгиев, Ангел Манчев, Веселин Пейчев, Александър Тенев, Васил Борисов, Петър Николов (капитан), Анатоли Аниянвю, Кристиян Павлов, Рикардо Аттие, Илия Димитров, Костадин Дебренлиев
 
Автор: БТА