Мъжкият национален отбор на България по хокей на трева взе участие в първия кръг от Световната лига, който се проведе в Св.Иван Зелина, Хърватска. Нашите момчета се класираха на трето място, след успех над домакините от Хърватска с резултат  1:0 и над отбора на Турция с 3:0.

Българските хокейсти не успяха да победят суперсилите на хокея Русия и Швейцария, които се класираха съответно на първо и второ място. За наша гордост призът за най-добър млад състезател завоюва 15 годишният български хокеист Елвир Идриз. Веднага след Световната лига за мъже Елвир се включи в състава на националният отбор за юноши  до 16 години за участие в Европейско първенство, Дивизия Б /втора осмица на Европа/, което ще се проведе във Вилнюс, Литва от 9 до 13 юли.

Технически офицер на Световната лига бе доц.Антонио Антонов – изпълнителен директор на БФХТ. Българският съдия Християн Василев получи най-високи оценки за своето представяне, което от своя страна ще допринесе за повишаване на съдийската му категория в Международната федерация по хокей на трева.