Първите български състезатели пристигнаха днес следобед на Европейските  игри в Минск. Веднага след като преминаха акредитационните процедури  всички национали по бокс се отправиха към селото на спортистите за  настаняване. По-късно тази вечер в селото трябва да влязат и двамата ни  състезатели на стрелба с лък. От утре те започват тренировки по  различните спортни обекти.

Българската делегация е настанена в блок 9 на селото на спортистите. В  същата сграда са делегациите на Великобритания, Португалия, Албания.  Блоковете в селото са студентски общежития на различни университети в  Минск. Нашата сграда е общежитие на Техническия университет. Намира се в  тиха и зелена зона, в близост и до транспортния мол и до столовата.  Целият блок е наскоро реновиран и всички помещения са с чисто ново  оборудване.

Европейските игри се откриват този петък с тържествена церемония, която  започва в 20 ч. българско време. Надпреварите ще продължат до 30 юни и в  тях България ще бъде представена от 85 състезатели в 15 спорта.