Спонсорът на „Отбор на надеждата” „Дънди Прешъс Металс” организира за втора поредна година бенефис на националния тим, който представя България на световното първенство за бездомни хора. Събитието се състоя през изминалите почивни дни на изкуствения терен в гр. Пирдоп. Освен тазгодишните национали, които спечелиха Купата на град Познан, в него се включиха и играчите от миналогодишния тим, завършил четиринадесети на Мондиала в Мексико Сити. Както е известно, регламентът на световния шампионат за бездомни хора не позволява повторно участие и всяка година тимът е съставен от нови състезатели.

Националите от Полша изиграха своя бенефис в Пирдоп

източник: Виктор Кирков

В спортния празник взеха участие и 26 служители на „Дънди Прешъс Металс” от „Челопеч Майнинг”, разделени в три състава. Турнирът беше от изключително важен за работниците, тъй като в зависимост от представянето им в него, половината от тях бяха избрани за представляват компанията си на корпоративен турнир по футзал в Благоевград. По покана на „Дънди Прешъс Металс” бившият национален селекционер на „Отбор на надеждата” Методи Здравков се нае да определи кои са най-добрите футболисти сред служителите на компанията.

След десетте оспорвани мача, всеки от които беше с продължителност 20 минути, домакините от „Дънди Прешъс Металс” настаниха националите от „Отбор на надеждата” в пирдопския хотел „Средна гора”, а вечерта завърши в механа „Копривщица” в центъра на града.