С цел улесняване на пропускателният режим на Калиакра Рок Фест 09 , организаторите от Жокер медиа и Община Каварна се обръщат към всеки, които имат закупен тридневен билет за фестивала:

На специално обозначен пунк, разположен преди гл. вход на стадиона в Каварна, който пункт ще бъде отворен в 14.00ч на 1-ви юли ще се извършва подмяна на тридневните билети (включително и електронни) с гривни.

Тези гривни ще играят ролята на тридневен пропуск и значително ще улеснят влизането на няколко хиляди души и в трите фестивални вечери.

Подмяната ще продължи през цялата вечер, докато има пристигащи хора с тридневни билети. Пунктът за подмяна ще бъде отворен и в следващите дни на фестивала. На същото място (само притежателите на тридневен билет) ще могат да участват и в томбола с награда мотор Harley-Davidson.

За притежателите на еднодневен билет не се предвижда подмяна на билет с гривна.

Вратите на стадион Калиакра в Каварна ще бъдат отворени за публиката след 18.00 ч на 1-ви, 2-ри и 3-ти юли. В рамките на трите дни ще гостуват Motley Crue и Lauren Harris (на 1-ви юли), Scorpions, Blind Guardian и Edguy (на 2-ри юли) и Cynic и Dream Theater (на 3-ти юли).

Организаторите на Калиакра Рок Фест 09 напомнят, че билети за фестивала могат да бъдат закупени от Билетния център на НДК, мрежата на Ticketstream.bg и Eventim.bg , както и на място без промяна в цената им. Тридневният билет е с цена 100 лв., а еднодневният се продава по 55 лв. на посочените места.