Мъжкият тим на Локомотив Металекс Билд е пред разпадане. Това разкриха на днешната пресконференция в ДКС във Варна състезатели. Треньорът Христо Йорданов се разплака пред журналистите, поради недоумението, защо клубното ръководство спря финансирането.

Станимир Казаков, един от най-опитните и дългогодишни състезатели не само за варненския клуб, но и за страната ни също изпадна в недоумение какво се случва с отбора.

“Никой не ни дава обяснение. Г-н Александър Евтимов не ни брои за живи. От доста време насам е изключил телефона си и не желае да разговаря с нито един от нас. Не знаем какво да правим. Нямаме пари. Няма къде да тренираме. Едва се събрахме за мача с Шумен. Отборът ни е 8 пъти шампион на страната и 6 пъти носител на купата.

Срам ни е да срещаме хората по улиците. Те смятат, че всичко е наред, а не знаят “обратната” страна. От август миналата година не сме получавали заплати. Клубът е с много задължения от всякакво естество. Поне нашият шеф да ни събере и да ни каже, че се отказва от хандбала и да изчисти задълженията, които има клуба, за да можем да търсим други спасителни варианти с нови спонсори, които да поемат на чисто Локомотив”, обиден коментира Казаков.

Всички присъстващи от отбора го подкрепиха единодушно. Те бяха категорични, че Евтимов умишлено иска да унищожи отбора. Той забранявал на състезателите да влизат в залата за тренировки, по-точно ги карал сами да си плащат часовете за тренировки.

“Този човек забрани на юношите на отбора да тренират и да играят с нас. Не можем да съберем необходимия брой състезатели за мачовете. Предстоят плейофи. Не знаем какво ще се случи занапред. Не знаем дори, дали тази вечер ще тренираме. Не сме очаквали подобно нещо. Ние сме лицето на хандбала в България, а той се подигра с нас, като ни остави на произвола на съдбата. От декември вече сме полупрофесионалисти, а после станахме и със статут на аматьори”, заяви Христо Йорданов.

Всички състезатели бяха категорични, че искат да продължат участие в първенството и дори имат желание да станат шампиони. Това обаче не зависи от тях. “Отборът се разбива умишлено. Това е факт. Затова напуснах. Дължат ми пари”, каза вратарят Иван Иванов.

“Не се обръща внимание на здравето ни. За мен това е най-важно в спорта. От началото на годината сме пълни аматьори, по принуда. Имам проблеми с коляното, а нямам пари за магнитен резонанс. Това ли заслужавам”, каза Пенчо Рачев.

Предстои Общо събрание на клуба, което е насочено за 22 април. Всички хандбалисти обаче изразиха надежда, че поне тогава ще могат да се видят с Евтимов и ще има някаква яснота относно бъдещето на клуба.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.