Мъжкият отбор по водна топка на Локомотив НН замина за Никозия. Шампионът на България за последните 3 години ще играе в третото издание на международния турнир Nicosia Waterpolo Cup. Мачовете в най-големия град на Кипър са от петък до неделя.

Другите участници в надпреварата са АСА (Тел Авив) - шампион на Израел, унгарският КОПЕ (Будапеща) и АПОЕЛ (Никозия) - шампион на Кипър. Турнирът е подкрепен от общината на Никозия и Министерството на туризма на Кипър, както и от много локални спонсори, съобщава официалният сайт на Локомотив.

В рамките на турнира ще има семинар за новите правила във водната топка, на който лекция ще изнесе Иван Ракович, член на Борда на директорите на Световната асоциация на съдиите по водна топка. Освен трофея на Nicosia Waterpolo Cup в един състезателен полуден ще се изиграе и блицтурнир за Challenge Cup, в който същите отбори спорят по системата "Играч повече, играч по-малко", според която съперниците разиграват по пет зони с числено превъзходство. Победител е този, който отбележи повече голове. При равенство се изпълняват по три дузпи.

Мачовете на Nicosia Waterpolo Cup ще се играят по новите правила на FINA и LEN.

Отборът на Локомотив Никола Нанов замина за Никозия в следния състав: вратари - Теодоси Стефанов и Алекси Кабанов, полеви играчи - Виктор Тодоров (капитан), Ангел Кюмурджиев, Димитър Станков, Йордан Митов, Калоян Плакунов, Ангел Стоянов, Траян Кръстев, Драго Димитров и Михаил Кънев. В петък към отбора в Кипър ще се присъединят Никола Плакунов и Владимир Костовски. Старши треньор - Георги Гаджев. Водач на групата и помощник треньор - Крум Плакунов.

Участието на Локомотив Никола Нанов в турнира Nicosia Waterpolo Cup бе подкрепено от Столична община, фондация "София - Европейска столица на спорта" и фондация "Български спорт".

Програма на мачовете на Локомотив Никола Нанов

14 юни, петък, 20,45 ч Локомотин НН - КОПЕ

15 юни, събота, 13,00 ч. АПОЕЛ - Локомотив НН

15 юни, събота, 19,30 ч. CHALLENGE CUP

16 юни, неделя, 9,30 ч. AСА - Локомотив НН

16 юни, неделя, 16,30 ч. Мач за 3-4 място и Финал

Началните часове са в местно време, България и Кипър са в една часова зона.