Волейболната звезда и Мъж на годината 2008 Пламен Константинов прие присърце идеята да е посланик на спорта сред децата, лишени от родителски грижи.

Ключовата фигура в националния ни тим за последните 10 години не се поколеба късно снощи да тръгне от Солун, за да бъде днес на тържеството в „Мосю Бриколаж” - Младост и да награди 10 ученици от „Княз Борис I” , дали най-добри резултати в пилотния проект на Българска спортна федерация за деца, лишени от родителски грижи.

Целта бе в десет Дома, след направените физически тестове на възпитаниците там, да бъдат обобщени резултатите от специалисти в НСА, с идеята подобряване на физическото възпитание и възможността чрез спорт тези деца, които не са имали щастието и късмета да бъдат отгледани в семейства, да се интегрират и да продължат пълноценно пътя си напред.

„Винаги е хубаво да подкрепяш подобни инициативи. Вече имаме идея съвместно с „Мосю Бриколаж” догодина да реализираме заедно един мащабен проект. Пожелавам на тези деца да продължат със спорта и съм сигурен, че ще успеят в живота.”-сподели за Гонг Пламен Константинов.

Децата от СУПЦ „Княз Борис I” вече имат изцяло оборудван физкултурен салон благодарение на „Мосю Бриколаж”, като своебразен победител в направените тестове. Дарението и допълнението с уреди и пособия бе официално връчено днес на заместник директора от Андрей Евтимов - изпълнителен директор на „Доверие Брико”.

„От стъпването си на българския пазар преди 9 години „Мосю Бриколаж” е част от живота на всеки град, където има магазин. Подкрепяме местните общности и сме съпричастни към техните нужди. Този проект за нас е удовлетворение, защото допринасяме за интегрирането на тези деца чрез спорт.”-сподели г-н Евтимов по време на официалната церемония.

Една прекрасна идея бе претворена в дела, дано и догодина има още много подобни инициативи, защото в този аспект трябва да бъде свършена много работа, за да стигнем някога развитите страни.