Шон Мърфи достигна полуфиналите на ранкинг турнира по снукър Тур Чемпиъншип, който се провежда в английския град Хъл. „Магьосникът“ се справи с Робърт Милкинс, след като изоставаше в резултата, за крайното 10-8.

Началото на двубоя бе за „Млекаря“, който поведе с 5-1 фрейма, след като реализира три халф-сенчъри брейка – 56, 75 и 71, като спечели завързани партии, а Мърфи успя да направи само 70 във втория фрейм. Световният шампион от 2005-а намали дефицита си след серия от 67 и страхотна кражба след първоначални 56 на сметката на Милкинс. Шампионът от Уелш Оупън обаче се реабилитира с поредица от 68 за преднина от 6-3.

Тогава обаче Мърфи влезе в отлична серия, печелейки пет последователни партии за аванс от 8-6 в резултата. Те бяха гарнирани с брейкове от 64, 106, 67 и 56. Милкинс не се отказа и възстанови равенството, но за повече нямаше сили и след серия от 128 точки в последния фрейм Мърфи намери място в последните четири.

Така той се реваншира за поражението си от „Млекаря“ на финала на Уелш Оупън със 7-9. В полуфиналите Мърфи ще играе с победителя от мача между Марк Селби и Райън Дей. Другият 1/2-финал е вече ясен и противопоставя Дзюнхуей Дин и Кайрън Уилсън.