С наближаването на Олимпиадата в Пекин, китайците все по-трескаво се готвят за Игрите. През седмицата се проведе и генералната репетиция за церемонията по откриването, а всички участници в нея са длъжни да пазят в строга тайна какво ще представлява тя.

Медиите обаче не чакат 8 август, за да разберат какво ще се случи. Според някои информации, в откриването ще вземат участие няколко хиляди души, затова и тайната се пази трудно.

По време на тържеството Китай ще се опита да покаже на света цялото величие на местната култура с всичките й особености, благодарение на новите технологии.

Зрителите ще могат да видят знаменитите и самобитни танци на войните, местен национален танц с чадъри, както и “хай-тек актьори”, облечени в костюми-хамелони, които постоянно ще сменят цветовете си.

Организаторите са решили да избягат от обичайното запалване на огъня в огромния олимпийския факел, като той ще бъде запален едновременно от петима факлоносци, представители на Европа, Азия, Америка, Африка и Австралия.