Ансамбълът на България по художествена гимнастика взе наградата за „Отбор на годината” през 2018-а година. Грациите ни надвиха националните селекции по баскетбол, волейбол, футбол. Наградата бе връчена лично от министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Симона Дянкова, Елена Бинева, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова са част от състава.

Те грабнаха златните медали на пет обръча на Световното първенство през тази година, което бе проведено в „Арена Армеец”. Именно в тази зала се провежда и церемонията.

„Златните момичета” бяха класиране на първото място с 1070 точки.

От името на целия отбор говори капитана Симона Дянкова, която изрази благодарността към всички, които са част от успеха на отбора.

„За нас е огромно удоволствие, тъй като това е много желана награда. Благодарим на всички, които гласуваха за нас. Благодарим и на министър Кралев, на правителството, без което организацяита на Световно първенство нямаше да възможно. Всички членове на федерацията, но най-вече на г-жа Илиана Раева. Госпожо Раева, възхищаваме се на енергията и страстта, с която правите всичко. За нас е много важно да сме пример за младото поколение. Благодарим на нашият екип”, довери Симона Дянкова.