Олимпийските ни шампионки по художествена гимнастика Ерика Зафирова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова гостуваха в предаването „На фокус“ по NOVA, заедно с актрисата Елена Петрова. Грациите ни разкриха какво ще представлява спектакълът на UNICEF и NOVA “Големите малки“, който ще се проведе на 29 януари и как протича техния живот след като се отказаха от спорта, с който донесоха на България олимпийско злато.

„Истината е, че художествената гимнастика не е чак толкова добра основа за всякакъв вид танци. Симона и Мадлен със сигурност се справят най-добре от целия ансамбъл. Тервел Пулев също ще участва в представлението като ще бие тъпан, това можем да разкрием“, заявиха гимнастичките.

„За нас най-големите учители са нашите родители и веднага след това са треньорите. С наставниците сме прекарали много повече време, отколкото със семействата. Научили са ни на всички принципи в живота. Само 2 месеца преди Олимпиадата се проведе Европейско първенство, което ни подейства доста отрезвяващо. То беше доста разочароващо и неуспешно за нас, но ни направи по-сплотени. Преходът от активен спортист към обикновено ежедневие не е много лесен, но ние се справяме. Отдали сме се на различни дейности. А и имаме доста повече време за близките и за пътувания“, завършиха Олимпийските шампионки.