Федерацията по художествена гимнастика стартира проект - "Предизвикай себе си", който цели да запали деца и младежи по спорта. В продължение на една година в четири български града и четири в чужбина, олимпийските ни шампионки от Токио 2020 - Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова, ще провеждат майсторски класове. За целта на проекта е разработено и мобилно приложение, което дава разнообразни възможности за обучение. Проектът е на обща стойност 280 000 евро.
 
"Целта му е да се разпространи още повече нашия спорт, защото колкото и да е популярен, има много места, на които момичетата искат да се докоснат до него, но нямат тази възможност. Искаме да достигнем до тях", сподели вицепрезидентът на Българската федерация по художествена гимнастика Невяна Владинова.
 
"Ние с петте момичета сме лица на този проект и сме главните вдъхновителки на децата, които ще се запишат и ще дойдат да тренират с нас, които ще изтеглят приложението и ще имат възможност да се учат от нас", добави Симона Дянкова.
 
В рамките на инициативата са организирани майсторски класове във Велико Търново, Пазарджик, Бургас и Сандански както и в Берлин, Барселона и Солун. Първият клас ще се проведе на 17 февруари във Велико Търново.
 
Вижте повече във видеото