Да се популяризират ледените спортове у нас – с тази идея Евгения Раданова заедно с децата от нейния клуб „Айс Пик” и децата от Хокей клуб на НСА направиха демонстрация на пързалка „Юнак” в София.

Повече от десетилетие Раданова бе един от лидерите в световния шорттрек. Тя е двукратна световна шампионка по шорттрек, 7-кратна абсолютна европейска шампионка, както и носителка на два сребърни и един бронзов медал от зимни Олимпийски игри.

Евгения Раданова е единственият български спортист, участвал на зимни и летни олимпийски игри, съответно с шорттрек и колоездене. Вече 7 години тя тренира деца в клуб „Айс Пик”, помага и националните състезатели – един от тях е Любомир Калчевм който ще представя България на Зимните младежки олимпийски игри в Лозана.

Днес Жени Раданова бе главното действащо лице на пързалка „Юнак”. Пързалката се намира до метростанция „Стадион „Васил Левски” и вече се превърна в притегателно място за любителите на кънките.

През настоящия сезон площта на пързалката е увеличена двойно до внушителните 1200 кв. м, което създава много по-голям комфорт за спортуващите.

За предстоящите празници съоръжението ще работи без почивен ден и ще бъде отворено до края на зимния сезон.