Сто деца и техните родители в Пазарджик се опасяват, че ще останат без игрище за тренировките по футбол на малките, информира NOVA.

Затова излизат на протест пред сградата на общината. Причината – намерението на местната власт да прекрати предсрочно договора за наем на стадиона, на който тренират децата. Така те няма да имат къде да тренират.

Причината за случващото е фактът, че общината желае да насочи усилията си във възобновяването на местния Хебър и иска децата от школата "Орлетата" да преминат в Хебър.

От общината внесоха своята гледна точка по казуса:
"Проектът Хебър, който община Пазарджик подкрепи, е по идея на футболната общественост в града. Те го инспирираха, всички знаем, че Хебър е историческият клуб в Пазарджик. Дълго години той не съществуваше, когато инициативата е на хората, няма как да го подкрепим. Преди една година започнаха тези разговори. За наше съжаление базите са ни ограничени, имаме само официалният стадион в момента."

"Още преди една година събрахме всички футболни общественици с идеята те да се съберат в един клуб, в който да има школа и мъжки отбор."

"Искаме обединение, искаме да има нещо стойностно и да даде резултат. Водени са разговори с "Орлетата" да влязат в структурата на Хебър, без нищо да се променя в тренировъчния им процес."

"Община Пазарджик не мога да издържа два отбора, ние подкрепяме проекта Хебър."

А ето какво сподели и президентът на Хебър: "Ние сме поканили господин Карагьозов в проекта Хебър, поканили сме го дори да стане шеф в школата на клуба. Ние сме отворени за общо обединение. Общината предоставя и друг терен на "орлетата".